AKTUALNO

Zimovanje u Gorskom kotaru 2021.
9. siječnja, 2021.

SANJKANJE U GORSKOM KOTARU
Sanjkalište GINA u Kupjaku neće raditi do daljnjega!!!
Ukoliko se zaputite u Ravnu Goru, sanjkati možete kod ugostiteljskih objekata Breza i Bijela Ruža. Više informacija kao i lokacije o tih objekata možete pronaći na njihovim web stranicama: www.bijela-ruza.hr ili www.breza-rg.hr . Saznajemo da oba objekta nude hranu i piće ‘za van’, a objedovati u unutrašnjosti restorana možete samo ukoliko ste gost njihovih soba pošto oba objekta raspolažu i sa smještajem.
U Tršću možete sanjkati i okrijepiti se kod Apartmana Jurković u kojima također možete potražiti i smještaj, www.apartmani-jurkovic.info
U Fužinama, pri izlazu sa autoceste nalazi se mjesto Vrata u kojem je kod Zabavni i Paintball park Vrata napravljeno još jedno sanjkalište. Nema pokretne trake i trenutno nema ugostiteljske ponude, ali u pripremi je za ubuduće. Informacije možete naći i na njihovoj stranici www.paintball-vrata.com
Općina Lokve uredila je sanjkašku stazu, ali bez pokretne trake i ugostiteljske ponude iznad bivšeg Bistroa “Jezero”. Uz dnevnu zabavu imate mogućnost sanjkanja na osvijetljenoj stazi u vremenu od 17h do 20h sati. Više info potražite na Facebook stranici Općina Lokve.
Još dva pogodna mjesta za sanjkanje možete pronaći u mjestu Kupjak kod bivšeg objekta Gina, kao i u Begovom Razdolju. U Kupjaku se radi o privatnom vlasništvu koji se nadamo da će uskoro ponovno zaživiti kao službeno sanjkalište. U Begovom Razdolju ljudi se sanjkaju po padinama punim snijega, a radi se o najvišem naseljenom mjestu u Hrvatskoj u kojem ne oklijevajte kupiti zlatom nagrađivani sir u OPG Francišković.
Vrlo poznato sanjkalište nalazi se i na Planinski Centar Petehovac Delnice. Na žalost niti ono nema pokretne trake, ali se stoga niti ne naplaćuje. Planinarski dom nudi hranu i piće za van, a ukoliko ste njihov gost možete uživati u toploj unutrašnjosti pored otvorenog kamina uz odličnu hranu. Sve informacije potražite kroz www.petehovac.com.hr
Na području skijališta Čelimbaša u Mrkoplju uređeno je i sanjkalište, ne naplaćuje se, nema pokretne trake. Hostel Skijaški dom Mrkopalj nudi piće i hranu za van. www.skijaskidommrkopalj.com
SKIJANJE U GORSKOM KOTARU
Skijalište Čelimbaša u Mrkoplju počelo je s radom ovog vikenda (8.-10.1.), a za dalje sve ovisi o vremenu i snježnim padalinama. Informacije možete potražiti kod TIC Mrkopalj ili Hostel Skijaški dom Mrkopalj Radno vrijeme je generalno 9h-16h sati, cijena cjelodnevne karte je 100,00 kn, dok ćete za poludnevnu kartu izdvojiti 60,00 kn. Za ugostiteljsku ponudu pobrinuo se Hostel Skijaški dom Mrkopalj koji nudi piće i hranu za van. O mogućnosti podno same lokacije informirajte se na www.skijaskidommrkopalj.com.
PLATAK / Maksimalan broj dnevnih ski karata u prodaji je 500, a za sanjkaše je 100. U prodaju su trenutno samo dnevne karte i sezonske karte. Ukoliko želite dobiti svoju kartu, predlažemo da se na “brdo uživanja” zaputite što ranije. Sve novosti pratite na www.platak.hr
NORDIJSKO SKIJANJE – SKIJAŠKO TRČANJE
Morate probati nordijsko skijanje ukoliko još niste, a mogućnost korištenja staza trenuta je u Ravnoj Gori, Skradu, Mrkoplju i Delnicama. Korištenje staza se ne naplaćuje.
Staze u Ravnoj Gori (1,3 i 2,5 km) uređene su za rekreativno skijaško trčanje – više informacija na Facebook stranici TSK Ravnogorac. Staze u Skradu napravljene su na području Skradske drage, od ulaza u Skradsku dragu do vidikovca Perić. Staze se mogu također koristiti za i za hodanje. Više informacija pronaći ćete na www.skrad.com.
Na području Mrkoplja napravljene su staze za skijaško trčanje na području Zagmajne. Više ćete saznati od SD Bjelolasica Mrkopalj ili Turističkog info centra Mrkopalj.
U Delnicama je Skijaški Klub Goranin Delnice uredio skijaško-trkačku stazu na nogometnom stadionu u Delnicama koja se proteže u Park šumu Japlenški Vrh. U pripremu svih staza uloženo je puno truda od strane Skijaških klubova Gorskog kotara. Namjenjene su za rekreativno skijanje svih zaljubljenika u taj sport te se korisnike moli da ih čuvaju.

RAZNE DRUGE AKTIVNOSTI
– Domaći proizvodi info Plodovi gorja – Ravna Gora, mob: 098 260 209
– Kupanje na gradskom bazenu u Delnicama INFO Goranski Sportski Centar Delnice/ radno vrijeme 8-21.30h
– Klizanje u poluotvorenoj dvorani u Delnicama / INFO Goranski Sportski Centar Delnice / radno vrijeme 8-20.30h, broj osoba ograničen na 25 po terminu
– vožnja Quadovima po snijegu u Skradu Quad Gorski kotar
– ObiLAZAK špiljE Vrelo, subotom i nedjeljom od 11h-15h sati. Cijena ulaza za odrasle 30,00 kn, djecu 25,00 kn, obiteljska, ulaznica (2+do troje djece) 60,00 kn. 50% od ukupnih prihoda od prodaje ulaznica donirat će se za potrebe stradalih u potresu na području Petrinje, Gline i Siska. Više info na Facebook stranici : Tourist info Fužine.
– prošećite u Fužinama uz jezero Bajer i Lepenica
– prošećite pored Lokvarskog jezera i jezera Mrzla Vodica
– prošećite Poučnu stazu Leska, upravo je čiste INFO Nacionalni park Risnjak

Događaji

srp 2024

Dani lavande u Moravicama – 08.07.2024. - 14.07.2024. @ 16:00 - 21:00
Bobfest - festival bobičastog voća – 20.07.2024. @ 11:00 - 21:00

Aktualno

Share This