AKTUALNO

Započeo 10. Festival iz bakine škrinjice
17. svibnja, 2019.

Koncertom „Pjesme prošlih mladosti“ započeo je 10. “Festival starina iz bakine škrinjice“. U dobroj atmosferi uz raznolike izvođače, pa je bilo dinamično i zanimljivo, i odličan repertoar koji potiče sjećanja, i publika i izvođači su uživali u sjajnim izvedbama. Započelo je izvrsnim obradama evergreena za puhački orkestar u izvedbi Puhačkog orkestra KUD-a Sloga Ravna Gora, publiku su oduševile Slavonke, ženska pjevačka skupina „Drumarice“ iz Brodskog Stupnika, a ništa manje oduševljenja prihvaćen je i nastup klape „Logarin“ iz Zagreba i domaće klape „Gorani“. Tradicijsku glazbu svog kraja uspješno su pokazali članovi KUD Bribir na sopilama i Ravnogorski tamburaši s kojima je publika i zapjevala. Kulminacija večeri svakako su bili nastupi grupa iz Udruge riječkih rokera 60-ih. „„Arcamivida“, „Midnight Band“ i „Lady be good“ rasplesali su publiku tako se ravnogorski Dom kulture na čas vratio u neku prošlu mladost i dane poznatih ravnogorskih plesnjaka.
IMG_4874

IMG_4862

IMG_4839

IMG_4854

IMG_4893

IMG_4850

IMG_4846

IMG_4843

IMG_4842

IMG_4831

IMG_4826

IMG_4823

U nastavku desete „Bakine škrinjice“ u subotu 18. svibnja u SPC Goranka u 19 sati slijedi otvaranje izložbe fotografija, ove godine pod nazivom „Putovanje u prošlost – Ravna Gora 60.-ih i 70.-ih godina prošlog stoljeća“ autora Marijana Vančine. Izložba ostaje otvorena do 25. svibnja 2019.

Tijekom svibnja i lipnja održavat će se tradicijske edukativne radionice za djecu pod nazivom „Kak sa dilal noši stori“.
Kao kruna deset godina „Škrinjice“, u jesen 2018. godine izdana je knjiga „Kuharica iz bakine škrinjice“, koja kroz priče o običajima dočarava tradicijska jela ravnogorskog i goranskog kraja. U nastavku promocije „Kuharice iz bakine škrinjice“, na dogovorenim predstavljanjima ujedno će se promovirati i cjelokupna ponuda destinacije Ravna Gora/Gorski kotar i to 9. lipnja u Pakracu, 30. kolovoza i 1. rujna u sklopu poznatog Aurea festa u Požegi te u prosincu u doba Adventa u Zagrebu.

Događaji

Nema događanja

Aktualno

Share This