AKTUALNO

Uspješan 21. Dan borovnica
13. kolovoza, 2018.

U nastavku događanja pod kapom Plodova gorja početkom srpnja održan je tradicionalni Dan borovnica. Brojni turisti, prispjeli iz raznih krajeva Hrvatske i Slovenije uživali su u prelijepom danu ispunjenom raznim sadržajima. U jutarnjim satima organizirana je šetnja poučnom stazom Plodovi gorja uz degustaciju delicija od borovnica, a mogli su tijekom cijelog dana kupiti raznovrsne domaće proizvode na ravnogorskoj zelenoj tržnici, a u popodnevnim satima na trgu kod SPC-a Goranka postavljena je izložba domaćih proizvoda i suvenira uz brojne domaće slastice od borovnica. Ovogodišnja divovska štrudla od borovnica ove godine nije se mjerila u metrima već u kvadratima pa se u svega dva –tri sata pojelo približno 5 kvadrata slasne delicije. Poseban program organiziran je za najmlađe koji su mogli odabrati druženje u zabavnoj igraonici. I ove godine je organiziran izbor turističke vile s titulom Eko Barunice 2018. Prijavljene natjecateljice su morale pokazati znanje u poznavanju borovnice i drugog ljekovitog bilja i plodova gorja, znanje o raznogorskom kraju, a ocjenjivao se i opći dojam i simpatičnost. Sve to bilo je praćeno prigodnim kulturno glazbeno- scenskim i zabavnim programom tijekom kojeg su nastupili: Zavičajno društvo “Sveti Josip” Cerje Letovaničko, KUD “Sveti Andrija” Novaki – Sveta Nedjelja, KUD “Sveti Fabijan” Zagradci, ŽKUD-a «Renato Pernić» Roč, a svoj doprinos programu su dali i članovi Puhačkog orkestra KUD-a »Sloga« Ravna Gora.
Eko Barunica 2018 je Karmen Ivančić iz Zavičajnog društva „Sveti Josip“ Cerje Letovaničko. Prva pratilja Mima Pogačić iz KUD-a “Sveti Fabijan” Zagradci i druga pratilja Jasenka Vojvodić iz KUD-a “Sv. Andrija“ Novaki – Sveta Nedelja. Krunu i lente za izbor Eko Barunice izradile su ravnogorske Vunarice.
Dan borovnica uveličali su autohtoni izlagači i gosti, kojima su dodijeljena priznanja za najbogatiju ponudu na štandu, naj slasticu od borovnica, najoriginalniju slasticu od borovnica, najljepši štandi najbolju štrudla od borovnica.
Nakon kulturno zabavnog programa gledala se na otvorenom utakmica Hrvatska – Rusija na velikom platnu.
Nakon pobjedničke utakmice fešta do kasno uz svirku tamburaškog sastava «Begini» i grupe «Impuls»
Uz Udrugu Plodovi gorja organizaciju događanja potpisuje i Turistička zajednica općine Ravna Gora, sve pod pokroviteljstvom Općine Ravna Gora i Primorsko goranske županije.

Dan borovnica 2018

IMG_2863

Dan borovnica 2018

Dan borovnica 2018

IMG_2937- novo

Događaji

Nema događanja

Aktualno

Share This