AKTUALNO

Prijave na natjecanje za naj salamu „Zlatna kobasa 2023“
1. veljače, 2023.

U sklopu 14. Festivala iz bakine škrinjice u Ravnoj Gori će se 25. veljače 2023. održati Ravnogorska salamijada uz pokroviteljstvo Općine Ravna Gora i Primorsko goranske županije s naglaskom na suhomesnate proizvode odnosno domaće salame s natjecateljskim karakterom.
U natjecanju mogu sudjelovati proizvođači salama (OPG-i, obrti, poduzeća i fizičke osobe), a moguće je prijaviti više proizvoda ako su bitno različiti (udio specifične vrste mesa veći od 40 %, prisustvo ili odsustvo dimljenja i dr. ). U tu svrhu je potrebno popuniti i potpisati prijavnicu. Obrazac prijavnice može se skinuti na web stranici Općine Ravna Gora www.ravnagora.hr.
Uzorke salama je moguće predati osobno ili dostaviti na adresu Općina Ravna Gora, I.G. Kovačića 177 s pratećom prijavnicom i dokazom.
Predaja salama za natjecanje primat će se do 21. veljače. Potrebno je donijeti/poslati 2 uzorka salame pojedinačne mase najmanje 400 g . Napomena: jedan uzorak je ulog za natjecanje, a drugi će biti plaćen.
Uzorke će ocjenjivati stručna prosudbena komisija sastavljena od educiranih senzorskih ocjenitelja s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a proglašenje pobjednika bit će u subotu 25. veljače 2023.
Na dan manifestacije 25. veljače uzorke salama degustirati će i ocjenjivati i publika pa će se konačnoj odluci najbolje salame pribrojiti i ocjene posjetitelja.
Natjecatelji će dobiti priznanja za salame svrstane u zlatni, srebrni i brončani razred prema osvojenim bodovima uz naznaku kategorije kojoj salama pripada. Najuspješniji natjecatelji dobivaju novčane nagrade i titule za tri najbolje ocjenjene salame: 1. mjesto + novčana nagrada od 150 EUR, 2. mjesto + novčana nagrada 100 EUR i 3. mjesto + novčana nagrada od 50 EUR.

Za sve informacije: Udruga Plodovi gorja Gorskog kotara
Kontakt: 098 260 209
e-mail: plodovi.gorja@gmail.com

Događaji

Nema događanja

Aktualno

Share This