AKTUALNO

Poziv za sudjelovanje na ocjenjivanju kvalitete voćnih rakija i likera Ravna Gora 2023.
6. lipnja, 2023.

Drage proizvođačice, proizvođači, ljubitelji dobre kapljice…
Pozivamo vas na prvo ocjenjivanje kvalitete vaših rakija i likera u sklopu manifestacije „Dan borovnica“ koje će se održati u Ravnoj Gori 8. srpnja 2023.
Ocjenjivanje rakija i likera provesti će profesionalni i iskusni degustatori s Agronomskog fakulteta u Zagrebu koji se niz godina bave procjenom kvalitete jakih alkoholnih pića i vina. Komisija u sastavu: Predsjednik komisije izv.prof.dr.sc. Marin Mihaljević Žulj, Članovi: Dr.sc.Mirela Osrečak i Aleksandar Brodski, dipl.ing.
Ovisno o broju skupljenih bodova, proizvodi će biti procijenjeni s četiri ranga kvalitete – zlatno priznanje, srebrno priznanje, brončano priznanjje i priznanje za sudjelovanje na ocjenjivanju. Ocjenjivati će se brojčanom metodom 20 bodova. Prva tri najviše ocijenjena likera odnosno voćne rakije dobiti će i pehar Zlatna barunica, Srebrna barunica i Brončana barunica +slatki paket od borovnica. Nagrade i priznanja dodijeliti će se 8. srpnja 2023. na Danu borovnica u Ravnoj Gori.
Pozivamo vas da pošaljete vaš uzorak ili uzorke na adresu Općine Ravna Gora, I.G.Kovačića 177, najkasnije do 30.6.2023.
Iza toga neće biti moguće zaprimiti uzorke. Potrebno je poslati količinu uzorka od 0,5 l u boci i popuniti obrazac nakon čega ćemo boci dodijeliti broj pod kojim će komisija ocjenjivati .
VAŽNO – prilikom slanja uzorka molimo navesti na obrascu:
• Ime i prezime, adresa, kontakt
• Alkoholna jakost (volumni postoci ili gradi)
• Vrsta jakog alkoholnog pića (da li se radi o voćnoj rakiji, likeru ili specijalnoj rakiji)
• Istaknute karakteristike pića (npr. Liker od borovnica ili rakija od kruške ili travarica više vrsta ljekovitih trava i sl.)
Mala pomoć:
Ako se radi o običnoj rakiji koja je bezbojna i bez dodataka (npr. šljivovica, jabukovača, kruškovača…) onda navesti samo alkoholnu jakost (gradi ili volumni postoci) i vrstu voća od koje je napravljeno.
Ako se radi o rakiji u kojoj se naknadno dodavalo neko voće, med i/ili šećer onda navesti da se radi o likeru. Navesti alkoholnu jakost (može i približno) i navesti voće koje se dodavalo naknadno (npr. liker od višnje, liker od borovnice, liker od meda itd.).
Ako se radi o rakiji u koju je kasnije dodavano samo suho aromatično bilje (npr. Travarica) BEZ šećera onda takvu rakiju označiti kao specijalnu rakiju.
Ako se radi o likeru na bazi vina uz dodatak šećera, voća, ruma navesti to u istaknutim karakteristikama vrstu voća i dodataka.

Uzorke dostavite osobno ili poštom na adresu: Općine Ravna Gora I.G. Kovačića 177
osobno radnim danom (pon-pet)
ostale dane (vrijeme) po dogovoru na kontakt telefon 098 260 209

Obrazac za prijavu: Prijavnica za ocjenjivanje-BARUNICA

Događaji

Nema događanja

Aktualno

Share This