AKTUALNO

Poziv za natjecanje u kuhanju gljivarskog kotlića
22. kolovoza, 2021.

U sklopu manifestacije Festival gljiva (vune i plodova jeseni) organizatori pozivaju ekipe na kuhanje gljivarskog kotlića dana 25. rujna 2021. godine s početkom u 11:00 sati, kod Dvorca Stara Sušica.
Ekipe se mogu sastojati od neograničenog broja članova, bilo muških, bilo ženskih, bez dobnog ograničenja.
Organizatori osiguravaju 1 kg gljiva, 20 dag suhe slanine, a natjecatelji osiguravaju kotlić, plinski gorionik i plin, vlastite začine i dodatke gulašu.

Kotizacija za natjecatelje iznosi 100 kuna po ekipi. Najuspješnija ekipa dobiva pehar, a sve tri prigodne nagrade.

Ocjenjivanje će vršiti 4 člana žirija i to: poznati hrvatski kulinarski chefovi David Skoko, Igor Gudac i Ivana Bekavac te Domagoj Jakopović Ribafish poznati kolumnist, novinar i gastro bloger.

Prijave se primaju do 22. rujna 2021. godine na e-mail: plodovi.gorja@gmail.com

DETALJI PRAVILA NATJECANJA U KUHANJU GULAŠA OD GLJIVA
1. Natjecanje je promidžbeno-natjecateljskog karaktera, održava se jedan dan, prijaviti se može par pojedinaca, grupa pojedinaca, udruge, zadruge, obrti, obiteljska gospodarstva, tvrtke i.t.d.
2. Ekipu može činiti dva člana do neograničenog broja pomoćnih kuhara i ložača, bez dobnih ograničenja
3. Kotizacija za natjecatelje je 100 kuna po ekipi
4. Organizator osigurava radni prostor, prigodne nagrade i osnovne namirnice za gulaš; 1 kg gljiva, 20 dag suhe slanine
VAŽNO: osim suhe slanine kojeg osigurava organizator zabranjeno je dodatno dodavanje bilo kakvog drugog mesa
5. Natjecatelji osiguravaju kotlić za kuhanje, potrebnu opremu i pribor za rad pri kuhanju, drva za kuhanje ili plinski gorionik i plin, suncobran-kišobran te vlastite začine i dodatke gulašu
NAPOMENA: iznimno (ako natjecatelji opravdano nisu u mogućnosti) uz prethodnu najavu organizator može osigurati kotlić (s nosačem) i drva za potpalu
6. Ocjenjivanje će vršiti 4 člana žirija i to:
poznati hrvatski chefovi David Skoko, Igor Gudac i Ivana Čuljak te Domagoj Jakopović Ribafish poznati kolumnist, novinari gastro bloger.

Natjecatelji trebaju do 13 sati završiti kuhanje i pripremiti/servirati jedan prezentacijski tanjur. Za članove žirija treba posebno pripremiti 4 zdjelice (tanjura) i 4 žlice, a gulaš se može vaditi iz kotlića po dolasku žirija na kušanje.

Od 13 sati članovi žirija će obilaziti natjecatelje i ocjenjivati na licu mjesta
Ocjenjivati će se bodovima od 1-10:
• Okus jela
• Prezentacija jela (serviranje i predstavljanje)
Ocjenjivati će se i čistoća radnog prostora za što ekipa dobiva ili + ili – pa se kod zbrajanja jedan bod dodaje ili se jedan bod oduzima.

7. Nakon obilaska svih ekipa zbrajati će se bodovi. Ukoliko će dvije ekipe imati isti broj bodova prednost će imati ona ekipa koja ima veći broj bodova za okus jela.
8. Nagrađuju se tri najuspješnije ekipe (prvo, drugo i treće mjesto). Ekipa koja zauzme prvo mjesto dobiva pehar, a sve tri prigodne nagrade organizatora.

Organizator:
Udruga Plodovi gorja Gorskog kotara
Info: mob: 098 260 209
e-mail: plodovi.gorja@gmail.com

Događaji

srp 2024

Dani lavande u Moravicama – 08.07.2024. - 14.07.2024. @ 16:00 - 21:00
Bobfest - festival bobičastog voća – 20.07.2024. @ 11:00 - 21:00

Aktualno

Share This