AKTUALNO

Poziv na gljivarski kotlić 2023.
22. kolovoza, 2023.

U sklopu manifestacije Festival gljiva, vune i plodova jeseni organizatori pozivaju ekipe na kuhanje gljivarskog kotlića dana 23. rujna 2023. godine s početkom u 11:00 sati, kod Dvorca Stara Sušica.
Ekipe se mogu sastojati od neograničenog broja članova, bilo muških, bilo ženskih, bez dobnog ograničenja.
Organizatori osiguravaju 1 kg gljiva, a natjecatelji osiguravaju kotlić, plinski gorionik i plin, vlastite začine i dodatke gulašu (dozvoljeno je dodati manje količine slanine, bez drugog mesa).
Kotizacija za natjecatelje iznosi 20 eura po ekipi. Nagrađuju se tri najuspješnije ekipe (prvo, drugo i treće mjesto). Ekipa koja zauzme prvo mjesto dobiva pehar + novčanu nagradu od 150 EUR, za 2. mjesto, srebrna plaketa i novčana nagrada 100 EUR i 3. mjesto brončana plaketa i novčana nagrada od 50 EUR.
Ocjenjivanje će vršiti 4 člana žirija i to: Tomislav Špiček jedan je od ikona hrvatskog kulinarstva i jedan od najpoznatijih zagrebačkih profesionalnih kuhara. Željka Klemenčić novinarka, urednica i jedna je od najvećih hrvatskih gastrogurua, Saša Vukić, kuhar, poznati hrvatski food influencer ili gastro bloger/sasina-kuhinja.com te Domagoj Jakopović Ribafish poznati kolumnist, novinar i gastro bloger.
Prijave se primaju najkasnije do 20. rujna 2023. godine na e-mail: plodovi.gorja@gmail.com.
Prilikom prijave treba navesti naziv ekipe, odakle dolazite te kontakt osobu s bojem telefona i e-mail adresom.
Kotizaciju možete uplatiti na naš broj računa (IBAN)
HR94 2340 0091 1103 8101 1 – Udruga Plodovi gorja Gorskog kotara
ili gotovinom na mjestu događanja.
Na dan događanja predati ćemo vam potvrde o uplati.

PROPOZICIJE NATJECANJA U KUHANJU GULAŠA OD GLJIVA
1. Natjecanje je promidžbeno-natjecateljskog karaktera, održava se jedan dan, prijaviti se može par pojedinaca, grupa pojedinaca, udruge, zadruge, obrti, obiteljska gospodarstva, tvrtke i.t.d.
2. Ekipu može činiti dva člana do neograničenog broja pomoćnih kuhara i ložača, bez dobnih ograničenja
3. Kotizacija za natjecatelje je 20 eura po ekipi. Kotizacija se može uplatiti na broj računa (IBAN)HR94 2340 0091 1103 8101 1 – Udruga Plodovi gorja Gorskog kotara ili gotovinom na mjestu događanja. Na dan događanja natjecatelji će dobiti potvrde o uplati.
4. Organizator osigurava radni prostor, prigodne nagrade i osnovnu namirnicu za gulaš; 1 kg gljiva
5. Natjecatelji smiju gulašu dodati manje količine slanine
VAŽNO: osim suhe slanine zabranjeno je dodavanje bilo kakvog drugog mesa
6. Natjecatelji osiguravaju kotlić za kuhanje, potrebnu opremu i pribor za rad pri kuhanju, drva za kuhanje ili plinski gorionik i plin, suncobran-kišobran te vlastite začine i dodatke gulašu
Napomena: Iznimno, za ekipe koje nisu u nmogućnosti donijeti svoju opremu za kuhanje (kotlić za kuhanje, plinski gorionik i plin) organizator može osigurati opremu za kuhanje uz naplatu od 20,00 eura po ekipi
7. Ocjenjivanje će vršiti 4 člana žirija i to:
Tomislav Špiček, Željka Klemenčić, Saša Vukić i Domagoj Jakopović Ribafish
Natjecatelji trebaju do 13 sati završiti kuhanje i pripremiti stol i servirati jedan prezentacijski tanjur.
Od 13 sati članovi žirija obilazit će natjecatelje i ocjenjivati na licu mjesta. Za članove žirija treba posebno pripremiti 4 zdjelice (tanjura) i 4 žlice, a gulaš se može vaditi iz kotlića po dolasku žirija na kušanje.
Ocjenjivati će se bodovima od 1-10:
• Okus jela
• Prezentacija jela (serviranje i predstavljanje)
Ocjenjivati će se i čistoća radnog prostora za što ekipa dobiva ili + ili – pa se kod zbrajanja jedan bod dodaje ili se jedan bod oduzima.
8. Nakon obilaska svih ekipa zbrajati će se bodovi. Ukoliko će dvije ekipe imati isti broj bodova prednost će imati ona ekipa koja ima veći broj bodova za okus jela.
9. Nagrađuju se tri najuspješnije ekipe (prvo, drugo i treće mjesto). Ekipa koja zauzme prvo mjesto dobiva pehar, a sve tri novčane nagrade organizatora.

Događaji

srp 2024

Dani lavande u Moravicama – 08.07.2024. - 14.07.2024. @ 16:00 - 21:00
Bobfest - festival bobičastog voća – 20.07.2024. @ 11:00 - 21:00

Aktualno

Share This