AKTUALNO

Nabavite “Kuharicu iz bakine škrinjice“ u posebnoj proljetnoj akciji!
28. travnja, 2020.

Proljetna akcija – Dajemo Vam priliku da nabavite “Kuharicu iz bakine škrinjice“ po promotivnoj cijeni od samo 100,00 kuna!

Zbog korona virusa do daljnjega su odgođena sva događanja tako 11. „Festival starina iz bakine škrinjice“ neće tradicionalno započeti u svibnju već cjelokupan program selimo za rujan i listopad ove godine.
Nadamo se da će se situacija oko pandemije uskoro smiriti te da će Danom bazge u lipnju, Danom borovnica početkom srpnja… započeti naša druženja u prirodi – manifestacije Plodovi gorja.
Do tada, ako veći dio vremena provodite doma, želimo Vas ponukati da isprobate neki od tradicionalnih recepata iz naše kuharice.
U proljetnoj akciji koja traje do kraja svibnja 2020. – “Kuharicu iz bakine škrinjice“ možete nabaviti po cijeni od samo 100,00 kuna.

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: plodovi.gorja@gmail.com
mob: 098 260 209
ili nas potražite u sjedištu na adresi Kosa 5 u Ravnoj Gori.

O KUHARICI
Kuharica iz bakine škrinjice – običaji tijekom godine, autorice Blažice Sveticki ne sadržava samo recepte već podsjeća na tradiciju i običaje, neke već pomalo i zaboravljene. Knjiga započinje s običajima Korizme i Uskrsa i jelima koja prate ovaj blagdan, slijede jela uz proljetne radove, košnju sijena…, jesenska jela uz kopanje krumpira i druge jesenske radove, sve do običaja i jela Božića, zimskih jela uz čišćenje snijega i prezimljavanje sve do pusta, a završava jelima i s običajima uz posebna događanja: rođenja, prve pričesti, krizme, vjenčanja… Posebno je predstavljeno kako ravnogorska škola čuva tradiciju uz recepte z pripremu kruha, predstavljane su i ravnogorske udruge u kulturi koje usko sudjeluju u projektima Udruge „Plodovi gorja Gorskog kotara“ uz recepte za velika društva te na kraju i slastice od plodova gorja te odabrani recepti autorice. U kuharici koja prati običaje goranskog kraja ima ukupno 170 recepta.
Kuharica je formata A4 na 280 stranica, tvrdog uveza. Tisak Grafika Helvetica d.o.o. Rijeka, izdavač: Udruga „Plodovi gorja Gorskog kotara“.

Događaji

Nema događanja

Aktualno

Share This