AKTUALNO

Dan jagoda u Fužinama
24. lipnja, 2017.

Iskoristite sunčanu nedjelju vikenda koji dolazi i posjetite Fužine, koja je domaćin Dana jagoda, gdje od ljekovitih i mirisnih plodova pripremaju niz slasnih domaćih divota – od likera i sirupa do brojnih slatkih delicija.

Uz rekreativni i gastro doživljaj možete ponešto i saznati o ljekovitosti jagoda.

Na ovom mjestu ispričati ćemo Vam tek dio priče o jagodama, a ako Vas zanima nastavak i želite uživati u mirisu i slasnim zalogajima dođite 25. lipnja  u Fužine, gdje ćete o uživati u prekrasnom krajoliku živopisnog malog mjesta Liča, kraj Fužina, gdje ćemo posjetiti svetište Majke Božje Snježne i uživati u gostoprimstvu Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Nirvane Kovačević.

Jeste li znali?

Jagode pojačavaju apetit, smiruju probavu i arterije, dobre su kod probavnih smetnji, a list i korijen biljke se koriste kao lijek protiv kostobolje. Osim što smanjuju umor, jagode su dobre za pročišćavanje krvi u organizmu, ubrzavanje cirkulacije, a odličan su izvor vitamina A i C. Vitamin C igra značajnu ulogu u borbi protiv celulita.
Čaj od jagode je također ljekovit, a pravi se od lista jagode, najbolje lista sakupljenog prije cvjetanja jagoda. Ovaj čaj pomaže kod probavnih tegoba i ženskih bolesti.
Svježe ubrana jagoda se može iskoristiti kao sredstvo za ublažavanje posljedica opeklina na koži.

Događaji

Nema događanja

Aktualno

Share This