O nama

Udruga za promidžbu i očuvanje Gorskog kotara “Plodovi gorja Gorskog kotara” sa sjedištem u Ravnoj Gori osnovana je 2008. godine s ciljem poticanja razvoja regionalnog turizma s naglaskom na kulturni i eko turizam; promicanje prirodnih ljepota te kulturne i povijesne baštine regije.

Sve to provodimo kroz projekte “Plodovi gorja” i “Iz bakine škrinjice”, organiziranjem brojnih manifestacija te drugim aktivnostima kroz sudjelovanje u projektima koji su u skladu s našim programskim ciljevima.

Nositelji smo organizacije turističkih manifestacija pod zajedničkim nazivom “Plodovi gorja”, događanja u prirodi od svibnja do listopada, rekreativno – edukativnog karaktera s naglaskom na domaću gastro ponudu i kušanje delicija od šumskih plodova uz upoznavanje ponude goranskih proizvođača autohtonih proizvoda te prirodnih i kulturnih znamenitosti Gorskog kotara.

Također, nositelji smo projekta “Ceste plodova gorja” koja povezuje autohtone proizvođače Gorskog kotara, koji su ujedno i članovi Udruge.

U projektu “Iz bakine škrinjice” nastojimo doprinijeti očuvanju starina i običaja Gorskog kotara kroz aktivnosti na očuvanju eksponata iz života goranskog čovjeka te očuvanje običaja, tradicijskih jela, savjeta i ljekovitih pripravaka iz kućne apoteke i sve druge segmente goranske tradicijske baštine.

Share This