Kuharica iz bakine škrinjice

Kuharica iz bakine škrinjice – običaji tijekom godine, autorice Blažice Sveticki ne sadržava samo recepte već podsjeća na tradiciju i običaje, neke već pomalo i zaboravljene.

Knjiga započinje s običajima Korizme i Uskrsa i jelima koja prate ovaj blagdan, slijede jela uz proljetne radove, košnju sijena…, jesenska jela uz kopanje krumpira i druge jesenske radove, sve do običaja i jela Božića, zimskih jela uz čišćenje snijega i prezimljavanje sve do pusta, a završava jelima i s običajima uz posebna događanja: rođenja, prve pričesti, krizme, vjenčanja… Posebno je predstavljeno kako ravnogorska škola čuva tradiciju uz recepte z pripremu kruha, predstavljane su i ravnogorske udruge u kulturi koje usko sudjeluju u projektima Udruge „Plodovi gorja Gorskog kotara“ uz recepte za velika društva te na kraju i slastice od plodova gorja te odabrani recepti autorice.

U kuharici koja prati običaje goranskog kraja ima ukupno 170 recepta.

Kuharica je formata A4 na 280 stranica, tvrdog uveza. Tisak Grafika Helvetica d.o.o. Rijeka, izdavač: Udruga „Plodovi gorja Gorskog kotara“.

Za sve dodatne informacije javite se na e-mail: plodovi.gorja@gmail.com
Mobitel: +385 (0)98 260 209
ili nas potražite u sjedištu na adresi Kosa 5 u Ravnoj Gori.

Share This